Nyár van, a nyár a pihenésről, fagyiról szól. Mi van ha nyaralni megyünk... és mi legyen a kis tollas barátunkkal??? Több megoldás létezik:

1.: Olyan rokonnak, ismerősnek, barátoknak agyuk egy pár napra akiben megbízunk és szívesen elvégzi ezt a feladatot ( én általában ezt a megoldást választom )

2.: Magunkkal visszük az álatot. Ám ezt a megoldást nem igazán ajánlom senkinek, mert képzeljük csak magunkat a papagáj hejébe: Beraktak egy kis utazó kalitkába és órákig zötykölődünk egy kis kalitkába. Ha mégis ezt a mególdást válasszuk figyeljünk a következőkre:

- mivel nem tudunk vizet berakni a kalitkába, (mert kifolyik) a víz ellátást próbáljuk meg valami lédús gyümölccsel pótolni pl.: almával.

- takarjuk le az állatot egy lazán szőtt anyaggal, hogy ne érje olyan nagy stressz.

- ne feletkezzünk meg a táplálékról sem! De ne agódgyunk ha nem eszeget, de ha meg érkeztünk röktön hejjezük "nyugalomba".

Remélem tudtam segíteni. De tényleg azt ajánlom, hogy próbáljuk meg valakire rábízni egy pár napra, mert ha magunkkal visszük nagy stressznektesszük ki! Persze, ha hónapokról van szó, akkor vigyük magunkkal, de legyünk kíméletesek az utazzással.

Az estben, ha hosszú időre megyünk külföldre, az állatot ha lehet ne vigyük magunkkal, mert egy több napos utazás nem igazán tesz jót neki. Persze tudom milyen nehéz hosszú hónapokig nem találkozni a madarunkkal, de sajnos akkor nincs nagyon más mgoldás, mert egy utazás állatokkal megszervezni igen bonyolult, saját magamról tudom. :) Ha magunkkal visszük akkor nagyon figyeljünk a madarunkra, nézzük, gyakran a kiszáradás jeleit és figyeljük, hogy madarunk nem viselkedik - e nagyon zavartan, vagy nem melegedett ki nagyon a kocsiba. A kimelegedés ellen ajánlatos használni ilyen spricnit, és azzal félóránként vagy ritkábban "lelocsolni " madarunkat nagyon jól fog neki esni. És ami még nagyon fontos, hogy valamilyen lédús gyümölcs egyen bent, hogy ne, hogy kiszáradjon!