A hullámos papagáj http://hullamospapagaj.blogger.hu Akit érdekel a hullámos papagáj etetése,reptetése,története és minden amit egy hullámosról tudni lehet és kell,annak szól ez a blog.Ha szeretnél egy papagájt sok hasznos dolgot tudhatsz itt meg! hu Egy új történet http://hullamospapagaj.blogger.hu/2014/07/06/egy-uj-tortenet Elmentünk kirándulni. Közben beugrottunk egy sírköveshez, mert egy kelti pultot készített apukám és arra kellet a pult rész. A bácsi madarakat tenyésztett hobbiból. Természetesen megnéztem őket, nagyon aranyosak voltak. Majd szóba került, hogy nem eladási célra tenyészti, és beszélgettünk róla, hogy nekem is van egy madárkám, de már szeretnék neki egy kis barátot. Így aztán, ajándékként megkaptam az új madárkámat.

Az én régi madaram, már 3 éves és most kapott mellé egy új kis társat, aki viszont még elég fiatal. Sokaknak van ennyi idős madara, de nem mernek fiatalabb madárkát venni mellé, mert, hogy nem jönnek ki majd annyira, vagy nem marad kezes a régi papagáj, de most már bátran állíthatom, hogy ezek az állítások tévesek. Sőt mi több, mivel látja az új madárkánk, hogy társa nem fél az embertől, így ő is bizzalommal lesz felénk, akkár elöbb meg is szelidülhet.

 

Az új madárkám:

]]>
Sun, 06 Jul 2014 14:37:04 +0200 37158_63765
Hullámos papagáj nevek http://hullamospapagaj.blogger.hu/2014/04/22/hullamos-papagaj-nevek Milyen nevet addjak neki? Minden gazdának nagy kérdés lehet ez. Megvettük a papagájt ott ül a kalitkába, minden szép, de a nevét nem tudjuk eldönteni. Ezért szeretnék pár aranyos nevet felsorolni.

Pityu, Polly, Flóri, Lóri, , Bubu, Gyuri, Peti, Heni, Duci, Fricu, Eti, Deby, Teby, Bebi, Molly, Pepi, Pepe

]]>
Tue, 22 Apr 2014 14:04:06 +0200 37158_63307
Mi van ha... http://hullamospapagaj.blogger.hu/2013/07/21/mi-van-ha Nyár van, a nyár a pihenésről, fagyiról szól. Mi van ha nyaralni megyünk... és mi legyen a kis tollas barátunkkal??? Több megoldás létezik:

1.: Olyan rokonnak, ismerősnek, barátoknak agyuk egy pár napra akiben megbízunk és szívesen elvégzi ezt a feladatot ( én általában ezt a megoldást választom )

2.: Magunkkal visszük az álatot. Ám ezt a megoldást nem igazán ajánlom senkinek, mert képzeljük csak magunkat a papagáj hejébe: Beraktak egy kis utazó kalitkába és órákig zötykölődünk egy kis kalitkába. Ha mégis ezt a mególdást válasszuk figyeljünk a következőkre:

- mivel nem tudunk vizet berakni a kalitkába, (mert kifolyik) a víz ellátást próbáljuk meg valami lédús gyümölccsel pótolni pl.: almával.

- takarjuk le az állatot egy lazán szőtt anyaggal, hogy ne érje olyan nagy stressz.

- ne feletkezzünk meg a táplálékról sem! De ne agódgyunk ha nem eszeget, de ha meg érkeztünk röktön hejjezük "nyugalomba".

Remélem tudtam segíteni. De tényleg azt ajánlom, hogy próbáljuk meg valakire rábízni egy pár napra, mert ha magunkkal visszük nagy stressznektesszük ki! Persze, ha hónapokról van szó, akkor vigyük magunkkal, de legyünk kíméletesek az utazzással.

Az estben, ha hosszú időre megyünk külföldre, az állatot ha lehet ne vigyük magunkkal, mert egy több napos utazás nem igazán tesz jót neki. Persze tudom milyen nehéz hosszú hónapokig nem találkozni a madarunkkal, de sajnos akkor nincs nagyon más mgoldás, mert egy utazás állatokkal megszervezni igen bonyolult, saját magamról tudom. :) Ha magunkkal visszük akkor nagyon figyeljünk a madarunkra, nézzük, gyakran a kiszáradás jeleit és figyeljük, hogy madarunk nem viselkedik - e nagyon zavartan, vagy nem melegedett ki nagyon a kocsiba. A kimelegedés ellen ajánlatos használni ilyen spricnit, és azzal félóránként vagy ritkábban "lelocsolni " madarunkat nagyon jól fog neki esni. És ami még nagyon fontos, hogy valamilyen lédús gyümölcs egyen bent, hogy ne, hogy kiszáradjon!

]]>
Sun, 21 Jul 2013 17:21:13 +0200 37158_60533
Papagáj http://hullamospapagaj.blogger.hu/2013/06/28/papagaj Az állatvilágban sok féle állat van, de a legjobban a madarakat szeretem. Hiszen egy madár( ha megfelelő kapcsolatot alakítunk ki vele) nagyon ragaszkodó tud lenni. És ugyan nem beszélnek csak hangot utánoznak, de erre nem sok állatfaj képes! A madarak nagyon jó pajtássá tudnak válni csak gondot kell rá fordítani!

Bevallom őszíntén sokszor én se tudok olyan hú, de türelmes lenni, de amikor először ül rá az ujjunkra a papagáj, a meleg "tappancsával", amikor először add puszit a maga kis fura módján akkor nyugottan ki lehet jelenteni, hogy megérte a sok fáradozás!!!!Mondjuk mai napig elképesztően félek reptetni a papagájom, de néha nem árt egy kis külső segítség!

Ó és egy nagyon fontos dolog a madarakról vagy bármilyen állatról:

Az állatok 25-gyére is képesek megbízni bennünk, képesek új trüköket, parancsokat betanulni úgy, hogy  HAJRÁ!!!!!!!!!!!!

]]>
Fri, 28 Jun 2013 14:12:18 +0200 37158_60140
A II. évad :) http://hullamospapagaj.blogger.hu/2013/06/27/a-ii-evad Újra itt a nyár!

Hajrá madár!

Rájöttem, hogy talán nem kellett volna lezárni teljesen a blogot úgy, hogy megnyílt a II. évad tele új lehetőségekkel!!!!

]]>
Thu, 27 Jun 2013 10:18:47 +0200 37158_60124
A madár élettartalma http://hullamospapagaj.blogger.hu/2012/09/22/a-madar-elettartalma Egy hullámos papagáj körübelül 15évig él ,de ha nagyon jó körülmények között van tartva akár tizennyolc évig is élhet.Ha párban tartjuk a madarainkat arra készüljünk fel ,hogy ha elpusztul az eggyik akkor a másik is egy pár napon belül meg fog halni mivel a hullámos papagáj akár csak a galambok egy életre választanak párt.

]]>
Sat, 22 Sep 2012 08:07:10 +0200 37158_51470
Egy személyes történet: http://hullamospapagaj.blogger.hu/2012/08/16/egy-szemelyes-tortenet Eddig egyedül tartottam a hullámos papagájomat az utóbbi napokban viszont a szomszéd pintyével van egy kalitkába. Ugyanis egy macska kirabolta a párját ő pedig megsérült.A szomszéd áthozta ,hogy nincs párja és gubbaszt.Nem volt szívem azt mondani ,hogy maradjon ott.S így hirtelen két madaram lett.De nagyon érdekes volt a kis pinty át helyezése, a madarak viselkedése.A madaram Pityu olyan mint én olyan kis félős(muja) és először ő félt a nála kétszer kisebb pintytől.De aztán este összebújva aludtak.

Nem akarom nagyon el személyesíteni a blogomat ,de a szomszéd madártartó hibáiból szeretném ha mindenki tanulna:1. Madarat nem tartunk a földön.

2. Ha a kalitka forrasztása elengedett forraszuk vissza(a madár ilyenkor ne tartózkodjon a kalitkába),vagy javitassuk meg szakemberrel.

3. A sérült madarat ne tegyük ki stressznek.

De szándékosan is tarthatunk együtt egyes Pintyeket a papagájunkkal.Mi előtt ezt megtennék alaposan olvassunk utána mert nem minden pinty jó párosítás a hullámos papagájjal.A leggyakoribb a rizspinty.

]]>
Thu, 16 Aug 2012 10:40:49 +0200 37158_50096
Szamonellózisok,bélfertőzés http://hullamospapagaj.blogger.hu/2012/08/09/szamonellozisok-belfertozes Nyári hónapok  bélfertőzése::Ez betegség inkább nyáron gyakoribb(a neve is erre utal).Mivel a higiéniára épül.Fontos a kalitka tisztán tartása.Valamint az etetők ,itatók minden napi áttörlése és nyáron akár napi háromszor a víz kicserélése mert a melegben elszaporodnak a baktériumok.A legfontosabb megelőzni a problémát!

Ha papagájunk esetleg elkapja ezt a kórt szappanos vagy Ultra-solos vízzel mossuk ki. FONTOS:utána alaposan öblítsük ki.

Bélfertőzés:Általában baromfik,énekes madarak kapják ,de sajnos a hullámos papagáj is elkaphatja.

Gyógyítása:Hígított alkoholos keverékkel vagy Sulfaguanidinoldattal.Ha madarunk széklete véres azonnal vigyük el az állatorvoshoz.

Ne keverjük össze ezt a két betegséget.Mivel mind a kettő inkább nyáron gyakori nagyon ügyeljünk a jellntkező tünetekre.Ha nem vagyunk biztosak abban ,hogy melyik betegséget kapta el madarunk inkább kérdezzük meg állatorvosunkat.

Forrás:Bíró Sándor:A Hullámos Papagáj

]]>
Thu, 09 Aug 2012 09:15:50 +0200 37158_49578
Emésztési zavarok,étvágytalanság http://hullamospapagaj.blogger.hu/2012/08/04/emesztesi-zavarok-etvagytalansag Segítség nem eszik a papagájom!

Jaj ,de sokszor halottam ezt a mondatot. Általában ez egy jel arra ,hogy papagájunk beteg.(Kivéve ha ma hoztuk haza!)Ilyenkor a legfontosabb ,hogy bébiétek és forralt tej legyen otthon.

Egyébként a leggyakoribb est ,hogy a begye ürül ki a madárnak mert nem adnak neki madárhomokot vagy csak a kajájába szórnak egy keveset.Ez nagy hiba ugyanis a kalitka aljára kell szórni ,hogy bármikor csipegethessen.

A másik eset ,hogy gyomorgörcse van papagájunknak.Ami a retett papagájokra a leggyakoribb mert a kajamaradékokba belecsipegett így ezt pakoljuk el mielött kiengednénk papagájunkat a karitkából.

Valamint a higiénia miatt is lehet.Pont ebben az időszakban (nyáron) naponta mossuk ki edényét a papagájunknak és utána töltsük meg magokkal,vízzel.

]]>
Sat, 04 Aug 2012 10:34:38 +0200 37158_49160
Iszony http://hullamospapagaj.blogger.hu/2012/08/03/iszony Van aki azért nem tart papagájt mert fél ,hogy megcsípi.Őszintén szólva régen én is ebbe a csoportba tartoztam.Aztán a testvérem segített legyőzni ezt az " iszonyomat".A mai napig hálás vagyok neki.És egy percre se bántam meg ,hogy nem a kanárit választottam(ugyanis azt szerettem volna).A hullámos papagáj sokkal játékosabb,szórakoztató és kezes.Tehát ha ez az egy félelmed van a papagájokkal kapcsolatban egy percig se aggódj,mert a hullámos papagáj nem csíp csak ha okot adsz rá (például:direkt bosszantod). A papagájnak nem azért van a csőre ,hogy megcsípjen!:)

Az én papagájom például utálja a vizet.Most ezekbe a nagy melegekbe bárhogy is próbálkoztam(fürdető,permetezés) kitért a vízből (vagy előle).Tehát ha hasonlót észlelsz ne erőltesd!

]]>
Fri, 03 Aug 2012 14:43:16 +0200 37158_49082